Welkom op de site voor Klassieke Homeopathie en Natuurgeneeskunde in Laarbeek e.o

Homeopathie is een natuurlijke en wetenschappelijke geneeswijze. De grondlegger ervan is http://nl.wikipedia.org/wiki/Samuel_Hahnemann. Hij was arts en scheikundige. In de tweede helft van de achttiende eeuw ontdekte hij een belangrijke natuurwet: een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken, is ook in staat diezelfde verschijnselen te genezen. Dit is het basisprincipe van de homeopathie geworden.

Bij klassieke homeopathie schrijft de homeopaat een geneesmiddel voor dat niet alleen gekozen is op de klacht of ziekte, maar dat ook passend is bij de persoon in kwestie.Driekwart van de Nederlanders staat positief tegenover homeopathie. En terecht. Het is een milde en effectieve manier om mensen te behandelen voor allerlei ziekten en kwalen. Het doel van homeopathie is het herstellen van het natuurlijke evenwicht, zowel op lichamelijk gebied als psychisch.Als dit evenwicht verstoord raakt, kunnen er ziekten ontstaan.

Natuurgeneeskunde is de oudste therapievorm die wij als mens beschikbaar hebben. De grondlegger van hedendaagse Natuurgeneeskunde (als mede van de reguliere geneeskunde) is Hippocrates (http://nl.wikipedia.org/wiki/Hippocrates_van_Kos). Een van de therapievormen, die bijna net zo oud is als de mens, waarbinnen de Natuurgeneeskunde gebruikt van wordt gemaakt is kruidengeneeskunde.